Astăzi, biblioteca „Ovidius” a conștientizat  încă o dată cât este de bogată spiritual, datorită afirmației  lui  Aurel Ciocanu „Orice casă fără carte pare a fi un corp fără suflet și orice bibliotecă fără plachetele Angelei Chicu este incompletă”.

Însă fericirea de azi este incomparabilă, căci biblioteca este completă nu doar prin colecția de carte a Angelei Chicu, ci și prin prezența definitorie a acesteia, aici, alături de bibliotecari și micii cititori de la grădinița nr. 78, care cu pași mici, dar siguri și dornici au venit la întâlnirea cu poetul copilăriei, cu poetul pe care l-au desprins din propriile ghicitori, chiar de silabisesc cuvintele, cu poetul care i-a captivat prin Iepurașul și prietenii săi, prin Ștrengarul care e pus pe pozne, prin bunicii care trăiesc în vers și-atunci când sunt la țară, când sunt departe sau poate chiar într-o altă viață.

Zâmbetele și curiozitatea s-au cuibărit în obrajii celor mici în momentul când au recitat din creația poetului, în clipele când au trăit intens poezia și ritmul acesteia, dar emoțiile le-au inundat chipul firav și mai mult, atunci când au primit cărțile cu autograf personalizat, care-i defineau și la muncă, și la pozne.

Întâlnirea cu scriitorul Angela Chicu a favorizat și excursia micuților printre rafturile cu cărți, rafturi care le-mbiau privirea și-i provocau să exploreze, să observe de ce o carte e mai colorată decât alta, de ce unele se găsesc pe un raft, iar altele sunt agațate de jucării, care e diferența, dar asemănările.

Astăzi a fost o zi specială, o zi umbrită de curiozitate, față de poet și de carte, căci ce e în fond o bibliotecă? E Casa Cărților și a Scriitorilor!

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s