Povestea copilăriei  nu a încetat nici de data aceasta să-i încânte pe micii utilizatori, căci de la bun început i-a motivat prin metoda descoperirii titlului, apoi prin jocul „Caută și găsește”cuvâtul-cheie, după care s-au înfiripat cu toții în lectură, dornici să afle ce se întâmplă cu împăratul care are trei feciori și are mare nevoie de „apa vieții”.

Dacă imaginile din poveste au prins culoare în mâinuțele cititorilor, tot așa s-a întâmplat și cu explozia stelară, care prin Cine? Când? Unde? Cum? și De ce?  i-a provocat să formuleze un șir de întrebări pentru colegii lor, astfel luminând partea ascunsă a unor fapte și totodată complexitatea răspunsului.

O poveste nu e poveste dacă nu se stabilește valoarea acesteia pentru societate, adică deducerea moralei, partea cea mai captivantă pentru copii, care au concluzionat diferențele dintre frați, dintre cei trufași și cel cumsecade, dintre minciună și adevăr, cum că nimeni departe nu ajunge fără a fi pedepsit.

Povestea nu e nimic altceva decât o parte din literatură, atunci când este narată, reliefează, bineînțeles, artistismul și fantezia celuia care a înșirat-o pe foaie, din acest considerent, copiii au lăsat povestea într-o parte și au trecut la arta de a crea un catren, ce-i drept, nu la întâmplare, ci cu unele cuvinte-cheie.

Spre exemplu: „Sărman sau împărat,

                             Boala te cuprinde.

                             Un leac adevărat –

                             E apa, nu se vinde.”

Jocul cuvintelor în baza titlului „Apa vieții” a devenit o tradiție pentru acest serviciu, căci copiii îl solicită și atunci când nu este propus, anume de aici, observăm tendința tinerii generații spre îmbogățirea vocabularului și dezvoltarea spiritului de observație.

Biblioteca Ovidius deschide larg ușa spre utilizatori și îi așteaptă permanent la serviciu în care se regăsesc și se simt ca acasă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s