Oamenii mari se nasc din lucruri mici. Fapt demonstrat astăzi, în incinta bibliotecii Ovidius , la o întâlnire de suflet cu Nina Slutu-Soroceanu și discipolii din clasa întâi, gimnaziul nr. 53.

Cele afirmate anterior se confirmă prin prezența ghicitorilor, care i-au intrigat pe micuți și i-au provocat să răspundă-n cor atât cuvântul-cheie al ghicitorii, cât și litera inițială a acestuia, ca în final să descopere prin acrostih prezența poetului care face „Primii pași” împreună cu copiii și vorbește cu „florile” atât în cartea „Am vorbit cu florile”, cât și la întâlnirea propriu-zisă, pentru a-i captiva pe cei mici și a-i iniția în arta lecturii.

Poeziile au răsunat în întreaga bibliotecă, de parcă ar fi fost concurență între poet și utilizatori, care recitau poezii din opera acesteia și o ascultau cu luare-aminte, atunci când îi povățuia prin poezie, despre boroboață, despre prieteni și nu în ultimul rând, despre profesori, pentru a-i mulțumi pentru grijă și educație, pentru munca necondiționată.

Dacă despre boroboațe și prieteni au discutat și au tot discutat, aceasta nu i-a oprit să adreseze cele mai năstrușnice întrebări, pentru a obține răspuns la ceea ce-i cointeresează, fie când a scris prima poezie, fie care e animalul de companie sau altele cu tendință patriotică, legate de Ștefan cel Mare, de tricolor, de limba vorbită, încât Nina Slutu i-a numit „filosofi”.

Primăvara de afară a stârnit primăvara din suflet și copiii s-au decis să ofere puritatea aceasta scriitorului din față, îngănându-i cântecelul „Primăvara”.

Zâmbete, bucurii, cărți și flori la biblioteca Ovidius, o reînviere totală a sufletului curios de poezie.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s