Nu poți deveni cunoscut sau nu poți lega conversații și prietenii, dacă nu ești prezentat sau dacă nu te autoprezinți.
Prezentarea sau autoprezentarea este subiectul care a fost tratat astăzi de serviciul Bunele maniere, fiecare din noi conștientizând importanța acestui pas într-un mediu necunoscut.
Până la momentul prezentării, copiii au primit câte un zâmbet, motivând prezența acestuia la această oră, după care au propus o serie de formule de prezentare, fiind atenți la regulile generale pe care le-au observat și analizat la tablă, cum că vorbitorul trebuie prezentat adunării sau copilul nou-venit la serviciu trebuie prezentat grupului deja existent, pentru a se integra și pentru a participa la activități, precum jocul : Dacă aș fi culoare/plantă, aș fi…,urmat de argumente, un joc ce dezvoltă gândirea critică și solicită atenția tuturor utilizatorilor.
De fapt, jocurile sunt binevenite în timpul însușirii normelor de prezentare, deoarece acestea eliberează și elucidează mintea copilului, oferindu-i energie necesară pentru acapararea unei noi informații și încadrarea acesteia într-un dialog, după cum au și procedat utilizatorii bibliotecii Ovidius, care au organizat în replici atât formulele cât și răspunsurile cu privire la prezentare, luând în considerare și regulile fundamentale.
Lectura și-a găsit și ea locul la această oră, oferind celor prezenți o pauză de meditație asupra textului Da, domnule, solicitând enumerarea greșelilor de prezentare.
Rubrica E bine să știi! a captivat atenția celor prezenți prin seria de curiozități la tema dată.
Prin urmare, copiii au memorizat că formulele „sunt încântat să vă cunosc”, „îmi pare bine”, „îmi face plăcere” sunt absolut necesare în orice împrejurare, atunci când în fața noastră se află chipuri noi, necunoscute.
Echipa bibliotecii Ovidius te invită la serviciul Bunele maniere, serviciu care crește și dezvoltă norme de comportament adecvat situației.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s