Fiecare dintre noi are nevoie să socializeze cu cei din jurul nostru, să împărțim cu ei păreri, experiențe, și nu în ultimul rând, avem nevoie de empatie. Întâlnirile cu prietenii de toate vârstele pot fi mai interesante dacă adăugăm jocuri de societate în program. Acestea sunt un foarte bun instrument de a cunoaște lume nouă. Jocurile de societate îi ajută pe copii și adulți să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, să colaboreze, să învețe să ia decizii împreună. Jocurile ne garantează distracții și amintiri pentru o viață. Este o modalitate excelentă de a te relaxa, de a te debarasa de stres, de a păstra mintea ascuțită, etc. Care sunt beneficiile acestor jocuri inteligente? În primul rând, așează în jurul mesei prietenii și întreaga familie. Copilul devine mai organizat, acceptă că majoritatea lucrurilor în viață se desfășoară după anumite reguli pe care trebuie să le respecți, învață că trebuie să planifici înainte de a acționa, să ai răbdare, să faci lucrurile pe rând, să iei cea mai bună decizie din multitudinea de variante, să fii mai cumpătat, să gândești,  apoi să acționezi.
Timpul liber poate fi mai amuzant cu Hotel Tycoon, un joc de societate, care te învață cum să devii un adevărat magnat imobiliar. Acest joc i-a adunat pe inteligenții utilizatori de diferite vârste ai bibliotecii Ovidius, vineri, după amiază, când copiii savurează din penultimele zile de vacanță. Curioși, s-au adunat cuminți în jurul mesei și au încercat să-și construiască imperii în toate colțurile lumii. Ca să faci avere trebuie să respecți șase reguli: să devii proprietarul terenului (cumpărarea unui titlu de proprietate), să obții autorizația de construire cu ajutorul zarului special, să cumperi prima clădire de hotel, să cumperi intrări în hoteluri pentru a-i sili pe adversari să plătească atunci când rămân peste noapte, să cumperi și mai multe intrări în hoteluri, să investești într-un alt titlu de proprietate… și să o iei de la capăt! Dar trebuie să fii prudent ca să nu dai faliment, o simplă mișcare greșită te poate distruge îndată. Artika, Reine, Dragon Gate, Zebra Lodge, Reef Resort, Uptown Towers, Coconaut Beach Club, Al Walid sunt numele hotelurilor pe care trebuie să le construiască jucătorii.
Dacă-ți place aventura și dorești să înveți cum să devii un adevărat om de afaceri, te așteptăm la Biblioteca Ovidius, în fiecare vineri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s