Ziua de întâi martie este o zi specială prin firul de mărțișor, prin melodia compozitorului Eugen Doga, dar și prin faimoasele Amintiri din copilărie ale lui Ion Creangă.
Din motivul aniversării a 180 de ani de la nașterea bunicului din Humulești , serviciul Povestea copilăriei  i-a intrigat pe cei prezenți prin legătura dată-eveniment, dar și expoziția de desene, fragmente din opere, care au decodificat încă o dată subiectul orei.
Moderatorul serviciului a lecturat fragmente din diverse povești, provocându-i să deducă titlul și să le raporteze la una din rubricile Povești, Amintiri, Prieteni, urmate bineînțeles, de argumente.

Dacă capra are trei iezi, punguța doi bani, iar călătorii cinci pâini, ajungi să te întrebi ce semnificație au aceste cifre în poveștile lui Ion Creangă, care au fost discutate și decodificate atât după înțeles, cât și după cifre.

Acrostihul de culoarea tricolorului, ce cuprinde cuvintele-cheie Poveste, Copilărie, Amintiri nu doar a stabilit coerența dintre termeni, dar și lexemele care le caracterizează.
Copiii au participat și la jocul Diamant care le-a sporit creativitatea și totodată spiritul de analiză și organizare, structurare a cuvântului în dependență de cerință și context.

O oră de poveste la biblioteca Ovidius se egalează cu o oră de satisfacție și curiozitate necontenită.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s