Serviciul „Povestea copilăriei i-a încântat și astăzi pe micii cititori, care neapărat în zi de miercuri deschid ușa bibliotecii Ovidius.
Astăzi, la fel ca întotdeauna, copiii s-au adunat roată în jurul mesei și așteptau cu „gurile cascate” o altă poveste, nu înainte de a participa la jocul Caută-Găsește .
Ei s-au aventurat în acest joc, dar totodată au identificat cuvintele „Iisus”, „Hristos”, „Ierusalim”, „Scridon” și altele, ceea ce i-au ajutat să deducă titlul povestei Aleșii Domnului, după care a urmat lectura propriu-zisă.

Explozia stelară a fost utilizată cu un scop dublu, de a preciza locul sacru al Domnului și de a formula un șir de întrebări, pornind de la Cine?, Când?, Unde? Cum?De ce? , bineînțeles că răspunsurile au fost închegate pe potrivă, utilizând cuvintele-cheie.

Atunci când vorbim despre Dumnezeu, când preamărim numele acestuia, utilizăm o serie de calități pozitive, specifice unui ales al Domnului: prietenie, credință, smerenie, bunătate și speranță, un adevărat soare a oamenilor buni, ceea ce nu putem afirma despre cei care reprezintă contrariul, adică minciuna, zgârcenia, invidia, mândria, răutatea, pe care copiii l-au transfigurat în nourași, știind că aceștia niciodată nu vor deveni aleșii lui Dumnezeu.
Povestea de azi a fost percepută cât se poate de bine de cei care au lecturat-o, au formulat întrebări și răspunsuri, au rezumat în cele din urmă conținutul acesteia, având la bază cuvintele-cheie, stabilind că „Ierusalimul este acolo unde s-a născut Iisus Hristos” și că fiecare din cei prezenți au concretizat că omenia, onestitatea, bunătatea, credința, inteligența și speranța sunt valori fundamentale.
Lucrul în perechi i-a organizat și mai mult pe copii, ajutându-i să coopereze și să stabilească un raport de colegialitate cu unii din copiii care au venit pentru prima dată la activitate.

Dragi copii, profitați din plin de lectură și de Povestea copilărieiatâta timp cât sunteți copii, cât dispuneți de acest serviciu la biblioteca Ovidius.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s