Ziua de 14 februarie e una însemnată pentru românii de pretutindeni, fiecare o sărbătorește în felul său, unii o pictează, alții o scriu, iar ceilalți o recită, o cântă în dependență de valorile pe care le posedă.

Această sărbătoare nu a trecut neînsemnată pe lângă ușa bibliotecii Ovidius, deoarece fiecare sală a acesteia a oferit câte un colțișor pentru sărbătoarea Marelui Poet Național- Grigore Vieru.
Deși am ordonat cu grijă colecția acestuia în expoziții, momentul-surpriză a fost reprezentat de către cititorii fideli ai bibliotecii și ai poeziei vierene – copiii, care se regăsesc în poeziile acestuia, care își întâlnesc mama grijulie printre versuri și care au participat cu trup și suflet la recitalul poetic Grigore Vieru – poet al neamului și al mamei.

Expresivitatea și emoțiile desprinse din recitalul poetic s-au îmbinat perfect cu temele și motivele regăsite de copii în poezie, cu acrostihul care a reliefat adevăratele calități ale poetului și nu în ultimul rând cu prietenia pe care a legat-o cu fir roșu de fiecare în parte.
Grigore Vieru rămâine a fi poetul copiilor, a culorilor de albastru-galben-roșu, care ne reprezintă ca popor și datorită căruia în sufletul copiilor încolțește noțiunea de patriot.


Cu dulciuri și diplome de participare și-au luat la revedere micuții, care sunt în așteptarea unor altor activități de promovare a valorilor general-umane alături de Marii Creatori ai scrisului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s