File vechi de calendar chișinăuian
Scriitorul Victor Dumbrăveanu, un bun prieten al bibliotecii noastre, s-a născut la 20 august 1946, în satul Corlăteni, raionul Râșcani. în 1967 absolvă Facultatea de Litere a USM. Cu un an înainte este angajat la oficiosul „Moldova socialistă”, unde activează până în 1972. Apoi deține funcția de redactor-adjunct la ziarul Tinerimea Moldovei, până în 1977.  Până în 1986 este redactor la revista „Moldova”. Următorii 5 ani este redactor-șef la revista „Orizontul/Columna. În ultima perioadă a deținut funcțiile de redactor-șef al ziarului Capitala-Stolița și a săptămânalului „Monitorul de Chișinău”. Debutează în 1975 cu volumul de nuvele „Insula de coral”. În 1976, a intrat în Uniunea Scriitorilor din Moldova. Peste 20 de ani devine membru al Uniunii Scriitorilor din România. A scris proză și publicistică.
Victor Dumbrăveanu a fost căsătorit cu Eugenia și a avut două fiice: Doina și Dumitra. S-a stins din viață la 4 decembrie 2011, acum 5 ani. În acest an ar fi împlinit 70 de ani. 
Din colecția Bibliotecii „Ovidius”: Casa cu fața spre ispită (Chișinău, 1993); Trăim ultima dată (Chișinău, 2002); Păunița sau pasărea din noi (Chișinău, 2009); File de adio (Chișinău, 2010); Lecția de amor (Chișinău, 2010); Bezna albă (Chișinău, 2011); Plânsul jucăriilor stricate (Chișinău, s.a.); Goangele Dădiței (Chișinău, s.a.); Vornicel la nunta badei (Chișinău, 2012); Iubirea noastră-i ca și ura (Chișinău, 2015).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s