Biblioteca și noi

Și de data aceasta, ca și întâlnirea cu Claudia Partole, am petrecut-o extramuros. De vină a fost ploaia. Scriitorul  Mihai Vâlcu și echipa de bibliotecari de la Biblioteca „Ovidius” au mers pe ploaie la Grădinița 78.  Or, mai degrabă venim noi printre stropi, decât copilașii.

În sala de festivități, picii ne-au întâlnit entuziasmați. Au venit la întâlnire cu poetul trei grupe, dornice de întâlnire. Mihai Vâlcu a încercat să le citească din cărțile precedente, dar, numai începea poezia și copiii o continuau, demonstrând că deja o cunosc. Și atunci poetul a decis să le citească din cartea proaspăt pregătită spre editare. Dar, mai întâi, fiindcă tot cunosc creația oaspetelui, și-au prezentat cunoștințele, spre bucuria autorului. Ei au recitat versuri despre mamă. Bogdan Guriev a recitat poezia „Rață-Măcăiață”, iar Adriana Neacu a recitat versuri din una dintre cărțile lui Mihai Vâlcu.
A urmat o serie de poezii despre zilele de naștere a mamei, a tatei, a buneilor ș.m.a. Poetul și-a încheiat recitalul cu „Balada vieții”, o poezie de dragoste dintre o albinuță și o floare, care le-a plăcut mult copilașilor.
Picii au mai vorbit cu nenea Mihai despre cărți, despre ce  preferă ei să citească, despre biblioteca pe care o frecventează, despre mini-bibliotecile de acasă, despre cărțile pe care le procură pentru ei mămicile, tăticii și buneii.
S-a încheiat întâlnirea cu colecția de ghicitori și rândul lung după autografe. Or, cărțile aduse de un poet aduc bucurie chiar și pe timp de ploaie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s