În ziua de 27 martie a avut loc ședința Clubului Micilor Ecologiști la care a fost realizată  Lecția-laborator: Descifrarea tainelor ştiinţei prin experimente. Au luat parte copii mici, care au venit împreună cu mămicile sau bunicuțele lor. Bibliotecara Viorica Moraru a prezentat activitatea Clubului și periodicitatea lui. Ședința de astăzi a fost moderată de voluntara-pedagog Liliana Don-Ciobanu, care a povestit micuților despre importanța protejării naturii, despre tainele naturii , despre colecționarea diferențiată a deșeurilor  și reciclarea lor. Iar Grigoraș Ciobanu a citit un fragment din „Micul Prinț” de Saint-Exupery. Apoi, împreună cu profesoara au demonstrat cum se formează un vulcan; cum reacționează pământul la diferite fenomene din natură; au întreprins experimente cu pastă de dinți, folosind pulberea, argila, coaja de ou; glicerina, uleiul de mentă. Pentru a îndulci experiențele prezenții au preparat bomboane „de casă”, din miez de nucă, semințe de susan, semințe de in, semințe de floarea soarelui, stafide, prune, miere și ciocolată.
Copiii au confecționat un glob din ziare pe care l-a umplut cu mesaje către Planetă, scrise pe avioane pliate din hârtie.
A urmat confecționarea hăinuțelor verzi de protecție și coronițe din frunze și flori. Echipați cu aceste haine, picii au întreprins un marș ecologic pe trotuarele șoselei Hâncești repartizândfluturașe cu îndemne către trecători. Reacția oamenilor a fost binevoitoare, plină de înțelegere. Această lecție practică a fost benefică și pentru ei, și pentru trecătorii din stradă.   

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s