În ziua de 24 februarie, la Biblioteca „Ovidius” a avut loc prezentarea cărții „Unde-s zeii popoarelor învinse” – o întâlnire a elevilor Centrului de Excelență în Construcții cu scriitorul Vlad Grecu.
Întâlnirea a început cu niște termeni cunoscuți de constructori ori scriitorul Vlad Grecu este inginer constructor de profesie, iar elevii Centrului – viitori specialiști în domeniu.
Deci, apropierea a avut loc. Apoi, scriitorul a început să analizere nuvela „Călăuza”, propusă în prealabil, elevilor pentru lectură. Încetul cu încetul, discuția a prins. Vlad Grecu a povestit despre eroii nuvelei, despre călăuza „Cuscră”, un personaj vesel, care mereu găsea ieșire din situație. În nuvelă au fost folosite nume reale și au citit un fragment semnificativ din lucrare. A urmat o discuție despre mersul războiului din Transnistria, despre „burunduci”- eroi și generali inutili, asemuiți cu cei din romanul „Peripețiile bravului Soldat Șveic”, scris de Jaroslav Hasek. Maestrul cuvântului, fiind și participant la conflictul armat, a povestit despre luptele de la Roghi, Dubăsari, Corieri și Corjova. Vlad Grecu este originar din satul Corjova, de prin anii construcției Hidrocentralei fiind parte componentă a orașului Dubăsari. Elevilor le-a fost demonstrat pe marele ecran un epizod din filmul documentar „Durere și Speranță”, realizat de cunoscutul regizor Victor Bucătaru.
La încheiere, sriitorul i-a îndemnat pe viitorii constructori să lectureze cât mai mult, pentru că a cunoaște nu strică. Vlad Grecu a vorbit  și despre alte lucrări scrise de el, cum sunt, de exemplu, povestirile fantastice.
Întâlnirea a reușit, măcar și prin faptul că parte din participanți intenționează să citească cartea „Unde-s zeiii popoarelor învinse”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s