Vineri, 12 februarie, poetul Mihai Vâlcu a avut o întâlnire la Biblioteca „Ovidius” cu copiii de la Grădinița 227. Din start poetul a creat o atmosferă veselă, povestind pățanii din copilărie, întâmplări vesele, de aventură. Apoi, a trecut la lucruri mai serioase, vorbindu-le despre cărți și rolul lor în viață.
Mihai Vâlcu a apreciat expoziția de carte organizată cu această ocazie. El a povestit despre fiecare titlu de carte. A început cu prima carte scrisă pentru copii, care se numea „Un buchet de poezii”. A urmat „Lucrurile importante”, o carte de parabule și „Pâinea de albine” o carte de ghicitori în versuri. Copiilor le-au plăcut mult ghicitorile, rugându-l să mai citească. Și glumele scriitorului a avut priză la copii. Ei au râs cu poftă. A urmat prezentarea cărții „Lună cu lună, anul adună” despre lunile anului și o carte cu versuri cântate, scrisă în colaborare cu compozitorul Pavel Anton.
La rândul lor, picii au venit cu tema pentru acasă făcută. Rând pe rând, ei au recitat poezii din ultima carte a poetului. Întâlnirea s-a încheiat cu răspunsuri la întrebări, cărți cu autografe și o poză comună în fața bibliotecii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s