O localitate situată la 300 de kilometri de Shanghai a fost botezată satul lui Moş Crăciun. Şi asta pentru că, potrivit presei chineze, 60% din produsele pentru Crăciun din toată lumea sunt fabricate anume aici.
În satul lui Moş Crăciun se produc globuri, instalaţii ale căror leduri se aprind în ritmuri de „We Wish You a Merry Christmas”, pălării şi alte accesorii pentru sărbători. Cei mai mulţi angajaţi ai fabricilor sunt imigranţi care muncesc în jur de 12 ore pe zi pentru 200 de euro. Un tânăr de 19 ani lucrează împreună cu tatăl său într-un atelier.
Munca lor constă în fabricarea a 5000 de fulgi de zăpadă artificiali, în fiecare zi. Tânărul şi tatăl său poartă o căciulă de Moş Crăciun pentru a-şi proteja părul de vopsea. Aceasta necesită a fi schimbată de cel puţin 10 ori pe zi. O mare parte din decoraţiuni ajunge pe mesele de la Târgul Internaţional de la Yiwu.
La iarmaroc este expus un număr impresionat de reni de pluş, clopoţei strălucitori şi alte jucării gonflabile.
Târgul, unde se vând, anual, aproximativ 400.000 de produse de Crăciun, pierde, însă, teren în faţa magazinelor online. Cu toate acestea, oraşul Yiwu din China va rămâne, pentru mulţi ani, principala sursă de obiecte pentru Crăciun. 
Sursa: jurnal.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s