Astăzi, la Biblioteca „Ovidius” a fost prezentat romanul  „Подсознательная тень”  („Subconștientul umbrei”) semnat de Vill Bern și Evyelle Husman. Nu, nu e un bestseller american, deși acțiunea romanului se petrece în Statele Unite. Este o fantezie  creată de parapsihologul Tudor Pruteanu și transpusă artistic de jurnalista  Ana Cojocaru, cunoscută cu numele Ana Marmeladova.
Tudor Pruteanu, numit și Fion, are probleme de sănătate din născare. El nu știe cum să scrie o carte, nu posedă un limbaj artistic, dar are o imaginație fenomenală. El suferă de dislexie. De aceea Tudor colaborează cu mai mulți coautori, creînd împreună romane fantastice, de oror, povești cu conținut moralist și basme pentru copii.
Colaborarea cu Ana Marmeladova a început un an în urmă. Ana, cu părinții săi, emigrase în Rusia. Acolo a absolvit facultatea de jurnalistică, a avut publicații în presa electronică. De vreo cinci ani, însă, a revenit la Chișinău. Aici, l-a cunoscut pe Fion, i-a plăcut ideia și a început să conlucreze cu el. Fion i-a dictat la reportofon scheletul romanului, ideile care trebuiesc promovate. Ana Marmeladova a lucrat tot anul la realizarea subiectului, dedicând romanul prietenii sale decedate Viola. Romanul este extremal. Eroul ajungând milionar, a început să ducă o viață dezordonată. Lucrurile, însă, se schimbă, îndrăgostindu-se cu adevărat de o rusoaică. Dar, mai multe, citiți în cartea „Подсознательная тень”, pe care o găsiți pe rafturile bibliotecii noastre. Fion-Pruteanu și Ana Marmeladova-Cojocaru a promis să revină la Bibliotecă. Poate și cu altă carte, realizată împreună.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s