bibliotecarii Ion Borș, Viorica Moraru și Natalia Cojoharenco
„asamblarea” din hârtie a unui trolleybook
La volanul trolleybook-ului 

La 7 iunie, în zi de duminică, a deservit copiii la Trolleybok-ul  amplasat la Aventura Parc echipa de bibliotecari de la Filiala „Ovidius”. Pe o căldură toridă, încetul și a lene se apropiau micuții, curioși să vadă o bibliotecă „pe bretele”. Îi atrăgeau cărțile, dar și jocurile propuse de bibliotecari. În deosebi, copiilor lea plăcut „asamblarea” din hârtie a unui trolleybook și să stea la volanul trolleybook-ului adevărat.

„Ora poveștilor”
Prima activitate a fost „Ora poveștilor”, la care bibliotecarele Viorica Moraru și Natalia Cojoharenco au citit copiilor povestea „Ursul Moș Martin” din cartea „Basme nemuritoare”. Participanții au discutat subiectul povestei și eroii, ajungând la concluzia că „o zi petrecută în libertate, e mai de preț decât o viață în captivitate. Bibliotecarii au pregătit și o expoziție de carte, pe care au numit-o „Urșii iubesc aceleași lucruri ca și tine: Aerul curat, mâncarea bună și…liniștea”.
Confecționarea ursuleților
A urmat un master-class: Confecționarea ursuleților din hârtie.
La Concursul de creație micuții au decupat figuri de „urșuleți veseli” și le-au colorat în nuanțele lor naturale – alb, brun, etc.
concursul de erudiție „Ghici ghicitoarea mea”
La concursul de erudiție „Ghici ghicitoarea mea”, participanții s-au întrecut la ghicirea ghicitorilor.
Apoi, au petrecut o „Oră de lectură” la care li s-a citit „Din viața urșilor”. După care a urmat jocul interactiv „Ursul doarme și visează”
Atelierul de creație manuală „Miracol”
Olguța Gori, voluntara bibliotecii și conducătoarea Atelierului de creație manuală „Miracol” a inițiat, în aer liber, un master-class pentru confecționarea brățarelor din mărgelușe la care s-au alăturat fete cu mămici de pe strada Alba Iulia, sectorul Buiucani. Aceasta a fost ultima rută a Trolleybook-ului pentru această zi. Următoare ieșire la „traseu” -marți, începând cu ora 11.00.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s