În ziua de 5 mai, la Biblioteca Publică „Ovidius” a avut loc întâlnirea scriitorului Arcadie Suceveanu cu elevii claselor a III-a de la Liceul „Universul”. Scriitorul a prezentat copiilor cartea „În cămașa de cireașă”. Dar, mai întâi, liceenii au interpretat „Gama muzicală – do,re, mi, fa, sol, la, si,”, un cântec pe versurile lui Arcadie Suceveanu și au recitat versurile autorului cărții prezentate. Apoi, a urmat recitalul de poezie al poetului. Arcadie Suceveanu a citit poezia sa preferată „Greierașul care sri-cri-e” despre un greier modern din secolul al XXI. Amai citit despre o partidă neobișnuită de șah, despre vară, despre pinguin și limbajul lui pinguinesc, versuri scurte despre leu, lup,  urs, colibri, dropia, iepuraș, ananas și altele.
Maestrul le-a povestit copiilor despre copilăria sa, petrecută într-un sat bucovinean pe râul Siret, la frontieră cu România. Satul lui era pe celălalt mal de Mirceștii lui Vasile Alecsandri, așa că în copilărie lansau bărcuțe de hârtie pe Siret, în speranța să ajungă până la Mircești. Iar la 15 Km se afla Mănăstirea de la Putna lui Ștefan cel Mare. Poetul a vorbit despre vacanță, jocurile copilăriei, de-a „parașuta” de pe sălcii în râul Siret, despre lupta copiilor cu viespele, sau despre văcuța familiei, Mândruța.
Poetul a răspuns la numeroasele întrebări ale copiilor, iar o fetiță a citit din poeziile sale. Prezente la întâlnire au fost și voluntarele noastre, Tatiana Revenco și Ana Ostașefschi, de la Facultatea Filologie, Universitatea Tiraspol, Ana dedicându-i lui Arcadie Suceveanu un acrostih. Iar o studentă USM, de la Facultatea Jurnalism și-a făcut însemnări pentru un articol în ziarul universitar.
La încheiere, Arcadie Suceveanu a împărțit autografe, fotografiindu-se cu liceenii în fața bibliotecii.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s