Proiectul „Vreau să-mi citești” – un atelier duminical pentru copii

Duminică, 5 aprilie, la Biblioteca „Ovidius” a avut loc cel de al doilea Atelier din cadrul Programului de lectură „Vreau să-mi citești”, condus de bibliotecara Viorica Moraru. La lucrările Atelierului au participat 5 echipe-familii: Ciobanu ( mama – Daniela și feciorașul ei Cosmin); Manastârschi (bunica Raisa și nepoțica ei, Carolina); Tanas (copiii – Andrei și Nicolae și mama- Margareta Mocreac); Lupașcu (mama – Lilia și copiii – Sergiu și Andrei) și Moraru (fiica Anișoara și mama ei, Viorica).

Atelierul a început cu jocul „Profesiile”, ca mai apoi, să treacă la tema programată – lecturarea poeziei „Prințul Miorlau” de Nina Casian. După citirea expresivă, copiii l-au caracterizat pe eroul principal Miorlau, atribuindu-i calitățile pozitive și cele negative, după care le-au comparat cu cele atribuite în comportarea fiecărui participant. Pentru a completa răspunsul bunica Raisa le-a povestit despre comportarea copiilor din copilăria ei, cum prețuiau puținele jucării pe care le aveau.
Apoi, copiii au ghicit o ghicitoare despre arici, au modelat un arici din cartof, plastilină și chibrituri, punând și câte un nume și cam ce sarcini ar îndeplini Aricică sau Fricosul în familia participantului.
Iar Cusmin a recitat o poezie despre arici. O altă sarcină a fost selectarea cuvintelor necunoscute și includerea bilețelelor completate în Banca de cuvinte. Și tema pentru acasă: lecturile între Ateliere se înseamnă pe un bilețel semnat de părinte.

Activitățile Atelierului s-au încheiat cu aprecieri în Calendarul sentimentelor. Iar următoarea întrunire va avea loc după Sărbătorile Pascale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s