Locurile de muncă bizarre ale unor autori celebri
(Continuare)
Arthur Conan Doyle – chirurg
După ce a studiat medicina la Universitatea din Edinburgh, autorul britanic Arthur Conan Doyle, creatorul lui Sherlock Holmes, a lucrat ca medic chirurg pe două nave de croazieră. La întoarcerea sa în Anglia, Arthur Conan Doyle a lucrat într-un spital din Hampshire, ocupându-se de pacienţii săi, dar şi de scrierile sale.
Franz Kafka – funcţionar juridic
Doctor în Drept al Universităţii Charles-Ferdinand din Praga, scriitorul evreu de limbă germană, Franz Kafka, a lucrat un an de zile, fără să fie plătit, ca funcţionar juridic pentru o firmă de asigurări. După alte nouă luni, în care de această dată era plătit, Kafka decide să renunţe la slujbă deoarece programul (08.00 – 18.00) nu îi mai permitea să scrie. Deşi scriitorul caracteriza într-un mod dispreţuitor locurile sale de muncă, el era descris de şefii săi drept un angajat model.
Jack London – pirat
În adolescenţa sa, Jack London fura stridii de la fermele din Golful San Francisco, pentru a le vinde apoi în pieţele din Oakland. După ce barca sa a fost deteriorată, scriitorul american s-a alăturat mai multor echipe de pescari. De asemenea, Jack London a lucrat şi într-o fabrică în care se confecţionau articole din iută.
George Orwell – ofiţer de poliţie în BirmaniaLa 19 ani, scriitorul englez George Orwell lucra alături de poliţia din Birmania. După circa şapte ani, acesta este mutat într-o regiune din nordul Indiei şi se îmbolnăveşte de febra Dengue. Este trimis acasă în Angliapentru a se recupera şi demisionează astfel din funcţia de poliţist, începându-şi cariera de scriitor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s