Locurile de muncă bizare ale unor autori celebri

Indiferent de pregătirea sau de aria lor de interes, mulţi scriitori celebri au fost nevoiţi să aibă şi slujbe mai puţin bine plătite în viaţa lor, scrie Huffington Post. Vă prezentăm câţiva autori celebri, recunoscuţi la nivel mondial, care în tinereţea lor au lucrat în fabrici, spitale sau chiar la deratizare.
Feodor Dostoievski – inginer
Împotriva voinţei sale, părinţii lui Feodor Dostoievski au decis că atât el, precum şi fratele acestuia, Mihail, să urmeze cursurile Institutului de Inginerie Militară din Sankt Petersburg. Deşi avea doar 15 ani atunci, scriitorul rus detesta acest tip de educaţie, pentru că îl ţinea departe de literatură, religie şi artă. Ambii săi părinţi au murit în timp ce Feodor Dostoievski încă se afla pe băncile institutului. Cu toate acestea, în pofida unor probleme de sănătate, el reuşeşte să absolve cursurile şi se angajează chiar ca inginer pentru o scurtă perioadă de timp.
William S. Burroughs – lucrător la deratizare
După ce a fost destituit din armata Statelor Unite din cauza unor probleme psihiatrice, în 1942, scriitorul post-modernist William S Burroughs a fost nevoit să se mute la Chicago, acolo unde s-a angajat la o firmă de deratizare. Experienţele sale au fost ulterior notate în cadrul unei colecţii de povestiri intitulate sugestiv „Exterminatorul”.Agatha Christie – asistentă de farmacist

Cea mai cunoscută autoare de romane poliţiste, Agatha Christie, a lucrat în timpul Primului Război Mondial ca voluntar într-un centru de asistenţă medicală pentru soldaţii britanici răniţi. După doi ani în care nu a fost plătită, ea a reuşit să fie numită drept asistent de farmacist, având atunci un salariu anual de circa 16 lire (circa 1.600 de dolari, echivalentul de astăzi).
Charles Dickens – muncitor într-o fabrică 
Creatorul lui Oliver Twist şi a lui David Copperfield, britanicul Charles Dickens, a muncit încă de la vârsta de 12 ani într-o fabrică de cremă de ghete, pentru doar 6 şilingi pe săptămână. Ulterior, acesta a început să lucreze într-un cabinet de avocatură, însă deoarece nu i-a plăcut prea mult, decide într-un final să devină ziarist. (va urma)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s