Pe data de 12 februarie, la Biblioteca „Ovidius” a avut loc Concursul literar „Curat ca lacrima”, dedicat vieții și activității poetului național Grigore Vieru. Activitatea a fost moderată de voluntarele Ana Ostașevschi și Tatiana Revenco, studente la Universitatea de Stat Tiraspol, Facultatea Filologie.

La concurs au luat parte două colegii prestigioase din sectorul Centru – Colegiul de Construcții și Colegiul Politehnic. Elevii au răspuns la 15 întrebări alcătuite de consăteanul poetului, angajatul bibliotecii Ion Borș. Întrebările și răspunsurile corecte, cu comentarii din cărți, la care s-au adăugat și fotografii inedite, au fost plasate pe marele ecran. După o dispută serioasă de opinii, scorul final a fost declarat de juriu – 10 la 9 pentru constructori. Dar, după concurs intervine o elevă de la Colegiul Politehnic, care aduce argumente la întrebarea despre surorile poetului (cele care au murit din pruncie), demonstrând că au studiat cărți suplimentare. Juriul a acceptat argumentul, rectificând scorul de 10 la 10!
Apoi, a avut loc o dispută între colegii la recitalul de poezie viereană și creație proprie. Aici, mai activi au fost politehnicienii. În fond, au avut de câștigat toți. Directorul Bibliotecii, Liuba Ciobanu, a rămas încântată de atitudinea elevilor față de cel care a fost și a rămas pentru neam Grigore Vieru. Ea a înmânat echipelor câte un set de carte nouă. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s