La 9 februarie, Societatea Științifică „Omul și Universul” a sărbătorit Anul Luminii și împlinirea a 70 de ani de la nașterea președintelui de onoare a societății, profesor Trifan Miroliubov.
Au venit să-l felicite academicieni, profesori universitari, poeți, jurnaliști, membrii societății și apropiații omagiatului. Seara de amintiri a fost moderată de poeta Galina Furdui, membră și ea a acestei societăți.
După un discurs susținut de Trifan Miroliubov despre activitatea obștească, regizoarea Inga Margini a prezentat un film despre omagiat. Apoi, rând pe rând, au luat cuvântul membrii Societății „Omul și Universul”: Aurelia Crivoi, academicianul Alexandru Roșca, jurnalistul Nicolae Becciu, Marcel Cușnir, poeta Claudia Partole, pictorul Ludmila Furdui, academicianul Vasile Șalaru, doctor în științe fizico-matematice Aurel Marinciuc, domnișoara Ecaterina Sinița (cea mai tânără membră a Societății), doctorul habilitat în economie Pavel Movileanu, directorul Editurii „Labirint”, poetul Gheorghe Cutasevici, poeta Lidia Grosu, lectorul Lidia Daukște, businessmanul Ion Catană, predicătorul Dumitru  Niță etc.
La festivitate, cu un recital de cântece populare și romanțe, a participat Viorica Moraru, solistă a Orchestrei de muzică populară „Folclor”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s