Semne de carte și biblioteci
Gotthold Ephraim Lessing s-a născut la 22 ianuarie 1729 și a fost un scriitor și filozov german, reprezentant de seamă iluminismului în Germania. Spirit critic lucid, pătrunzător, caracater onest, optimist și independent, temperament viguros și combativ, Lessing a îndrumat viața culturală germană pe drumuri noi.
Lessing face studii de teologie și de medicină la Leipzig – în acest timp a audiat prelegeri de filosofie și de filologie, după care s-a simțit atras de teatru. După mai multe încercări dramatice nereușite și după publicarea unor poezii anacreontice, în spiritul vremii, fuge la Wittemberg, pentru a scăpa de datorii (1748), iar de aici, după un timp, se duce la Berlin.
În 1751 obține titlul de „magistru” la Universitatea din Wittemberg, după care scrie critică literară. Între 1760-1765, Lessing lucrează ca secretar al generalului von Tanentzien, după care ajunge la Hamburg. Aici va scrie critică teatrală și lucrarea „Dramaturgia hamburgheză”.
În 1776 se căsătorește cu Eva König, care moare subit doi ani mai târziu. Scriitorul se stinge și el din viață la 15 februarie 1781.
P. S. De pe polița bibliotecii: Natan înțeleptul (București 1956)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s