Curiozități 
23 decembrie
* În 1888, pictorul olandez Vincent van Gogh, într-unul din desele sale momente de rătăcire, îşi taie o parte din urechea stângă. Lucrările sale au avut o influenţă profundă asupra artei secolului al XIX-lea, prin culorile lor vii şi impactul emoţional. A suferit de boli mintale, care la vârsta de 37 ani l-au dus la sinucidere.
** În anul 1941, când România intră în război, la Opera Română din București are loc premiera operei „Capra cu trei iezi”, de Alexandru Zirra (libret Al. Zirra, după povestea lui Ion Creangă).

*** În 2013, la 94 de ani a murit Mihail Kalaşnikov, general rus, proiectant de arme. Omul care a scurtat atâtea vieţi pe pământ, a trăit aproape un veac. În anii 1950, Mihail Kalaşnikov a creat o nouă armă AKM, „Automat Kalaşnikov Modernizat”, o îmbunătăţire a armei AK-47. În total, Mihail Kalaşnikov a inventat aproape o sută cincizeci de arme diferite. Era, potrivit biografiei sale, omul cel mai decorat din Rusia. Până la decesul său, survenit la 23 decembrie 2013, avea 35 de brevete de invenţie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s