Cete de colindători din diferite localități ale Moldovei au venit să aducă vestea mare la Cenaclul „Eminescu 2000”, condus de Valentina Butnaru. Au fost invitați: Familia Văluță (compozitorul Ilie Văluță și soția sa Natalia, fiica Diana Văluță, cunoscută interpretă de romanțe și nepoții Cristi și Sandu). Au mai venit cu colinde Andreea Soltan, Angela Brașoveanu cu feciorașul său Andrieș. Ne-au colindat membrii Societății „Limba Noastră cea Română (președinte Valentina Butnaru). O ceată de fete din satul Bărboieni, r-nul Nisporeni, conduse de preoteasa Ecaterina, au adus steaua împodobită cu icoane și panglici multicolore. O colindă frumoasă a prezentat Micolo Reaboi, elev la Liceul Teoretic Dante Aligheri din Chişinău. Cu „Florile Dalbe” a venit și Cătălina Găscă de la Gura Galbenă, r-nul Cimișlia. De la Colegiul Național de Construcții ne-a colindat Veronica Sanduleac. Oaspeți de onoare au fost și Victoria Gheaur de la Tătărești, Strășeni, și Nadejda Pruteanu din Bravicea, Călărași.
Prezenți la sărbătoarea noastră au mai fost, dramaturgul Val Butnaru, Elena Butucel prim-vice director BM „B.P. Hasdeu”, familia Comendant, Ana Brăiescu de la  Biblioteca „A. Lupan” de la Academia de Științe din Moldova, Ion și Albina Dumbrăveanu.
Colindătorii au fost răsplătiți cu colăcei, dulciuri și daruri. Voia bună și imnurile cântate pentru nașterea Domnului a durat până seara târziu.

Vă amintim că peste o lună Cenaclul „Eminescu 2000” de la Biblioteca Publică „Ovidius” va sărbători cea de a 15 aniversare de la constituire. 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s