Un proiect cu psihologul Ludmila Bolboceanu

Proiectul „Fac ce vreau, dar ştiu cum fac” înaintat la zilele  Fedex, pare să aibă realizare la Biblioteca „Ovidius”. Ciclul de întâlniri „La vorbă cu psihologul” a fost acceptat cu amabilitate de doctorul în pedagogie Ludmila Bolboceanu, specialist principal la Direcţia de Învăţământ Profesional din cadrul Ministerului Educaţiei şi Tineretului din Republica Moldova şi, respectiv, de elevii Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din capitală.  Prima discuţie a avut loc la 5 decembrie. Tema discuţiei a fost stabilită în urma unui sondaj de preferinţe. Elevii clasei a X-a (diriginte Lucia Dron) au pledat pentru tema Relaţiilor între generaţii (Prima dragoste; Cazuri care provoacă suicidul printre tineri; Incompatibilitate de caractere etc.).
Sinceritatea specialistului, modul leger, relaxant de a conversa a predispus elevii la un dialog constructiv. Au discutat multe situaţii din viaţă, propunându-se variante de rezolvare concretă. Dna Bolboceanu a propus ca aceste întâlniri să fie sistematizate. Ea a mai solicitat să se organizeze unele întâlniri separate doar cu fetele, respectiv, cu băieţii şi neapărat cu părinţii.

Elevii au rămas satisfăcuţi de modul în care au fost trataţi. Ei au declarat că de mai mult timp simt necesitatea unor asemenea întâlniri, discuţii. Parte din copii au solicitat întrevederi individuale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s