Întâlniri cu scriitorii
La 3 decembrie, Biblioteca Ovidius” a organizat o întâlnire a elevilor claselor a patra de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din capitală cu scriitorul bucureștean Petre Crăciun, director al portalului Literatură Copii, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Este o a doua întâlnire cu utilizatorii Bibliotecii, pe parcursul acestui an.
Petre Crăciun a venit de la București cu feciorul său de 26 de ani. La întâlnire cu copii, el a fost susținut de scriitorul Alexandru Plăcintă și poeta gălățeană Vera Crăciun (o coincidență de nume).

Scriitorul bucureștean a prezentat copiilor noua carte „Fetița din Floare”, editată la propria lui tipografie „Zorio” în acest an și care ne oferă o poveste sensibilă și inedită despre călătoria inițiatică a unei fetițe (născută într-un trandafir regal) în lumea exterioară, unde se întâlnește cu șapte personaje simbolice: Îndrăgostitul, Cercetătorul, Negustorul de Flori, Alpinistul, Copilul Răsfățat, Bătrâna care dăruiește flori și Ascetul. Personajele povestirii sunt: Fetița din Floare, zeița Iris, Marele Curcubeu (soțul zeiței) și Micul Curcubeu, fiul celor doi. Călătoria o ajută pe Rose, personajul principal, să descopere diferite tipologii umane, să înțeleagă și mai bine minunata lume a florilor, legănată de armonie și de o muzică sacră, dar și lumea exterioară, raportată la flori. Concluzia este cea conturată în urma discuției cu Ascetul: Dumnezeu comunică cel mai bine prin copii, prin flori și prin păsări, dar nu prin toate, ci prin cele care zboară cel mai aproape de Călcâiul Domnului.

Mare i-a fost mirarea autorului să afle de la copii că, în linii generale, ei cunosc subiectul povestei, personajele, deoare ce tocmai a adus cartea la Chișinău. Autrorul însă n-a luat în considerație posibilitățile internetului. Așa că dialogul a fost constructiv. Copiii l-au bombardat (pașnic) cu întrebări.
Apoi au vorbit despre ce au scris în ultimul timp și scriitorii Alexandru Plăcintă și Vera Crăciun.

În aceiași zi, la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” a avut loc lansarea oficială a cărților „Dacă aș fi ploaie” de Alexandru Plăcintă și „Fetița din Floare” de Petre Crăciun la care au participat tineri și copii din mai multe localități ale republicii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s