Întalnire cu scriitorii
La întâlnirea cu scriitoarea Victoria Fonari au venit clasele I și II de La Liceul „Mihai Viteazul, conducătoare Maria Darii și Ana Sandu. Elevul Grigorie Ciobanu, ajutat de familia lui, a amenajat sala cu diferite steluțe. El a prezentat un rebus la temă („Steaua rătăcită pe Planeta Galbenă”)

executat pe o coală mare de hârtie, iar copiilor li s-a repartizat rebusul pe coli de hârtie pentru mașina de scris. Copiii care au citit cartea Școala steluțelor le-a fost ușor să găsească răspunsurile corecte la rezolvarea rebusului.

Poate și datorită ochelarilor intergalactici

cu care a fost echipat fiecare copil…Au început discuțiile la subiect. Au apărut numeroase întrebări privitor la Cosmos, la numele personajelor. Scriitoarea Victoria Fonari a povestit cum a apărut ideia scrierii acestei cărți. Fiind des întrebată de fiica ei despre diferite planete, stele, cosmos, ea a decis să dea răspus tuturor copiilor. În baza lecturării cărții copiii au prezentat desene cu steluțe, planete, cu oameni din alte lumi. Apoi, Victoria Fonari le-a citit și din cartea „Abecică”. La încheiere dna Lilia Don-Ciobanu a venit cu o surpriză. Ea a împărțit tuturor copiilor prăjituri în formă de …„steluțe”. Elevii de la „Mihai Viteazul” au pozat mult cu autoare

Lasă un comentariu