Semne de carte și biblioteci


La 9 octombrie, în cadrul Decadei Orașul meu, Biblioteca Ovidius” a organizat prezentarea cărții  „Ultimul extraterestru” de Valerian Ciobanu. La întâlnire au venit elevii claselor a VII-a și a VIII-a de la Liceul „Minerva”, conducători de clase Ecaterina Macari și Gheorghe Cozari.
Autorul Valerian Ciobanu și-a prezentat cartea într-un mod deosebit. Mai întâi, el a selectat o elevă, pentru al secunda, încercând să creeze un dialog cu auditoriu, în baza discuției cu Mihaela. Dlul Ciobanu a povestit cum a ajuns la ideea de a scrie un roman, povestirile editate fiind parte din această lucrare. De exemplu, prima povestire s-a numit „Fulgere în tunel”, urmat de actuala publicație „Ultimul extraterestru”, puțin redusă din modiv economic. Va urma cea de a treia carte despre o japoneză deosebit de dotată” Acest triptic de povestiri va și sta la baza preconezatului roman despre extratereștri. La finele întâlnirii copiilor li s-a propus un film artistic de scurt metraj despre un extraterestru care a venit pe pământ pentru a organiza sfârșitul lumii („Moș Ion în cosmos”).
Lucrarea „Ultimul extraterestru” a fost sugerată în cadrul  decadei despre Chișinău, deoare ce conține informații despre Chișinăul viitorului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s