Toamna își arată mendrele. Dacă luni a fost o zi însorită, marți de dimineață a ploat și, brusc, s-a răcit timpul. Așa că concursul de desen pe asfalt a fost înlocuit cu o lecție de istorie a Chișinăului, recapitulare a celei de luni, doar că pentru elevii școlii-internat nr. 5, pentru copii cu dezabilități.
La început, bibliotecara Victoria Cebanu le-a vorbit despre Decada Orașul meu, despre pregătirile de Hramul Chișinăului. Apoi, pe înțelesul copiilor, a făcut o incursiune în istoria localității: origine, dezvoltare, domnitori, stăpâni, ctitori ș.a. Copiilor li s-a povestit despre simbolurile Chișinăului: drapel, stemă, imn, edificii care reprezintă capitala. Au perindat pe ecran fotografii de epocă, dar și contemporane. S-au ascultat cântece despre Chișinău, în interpretarea semenilor. Au privit un documentar despre Chișinăul de astăzi. Li s-a prezentat cărți din colecția bibliotecii despre capitala țării.

Copiii au rămas nespus de mulțumiți. „Ce bine că a plouat, spuneau copiii. Nu-i nimic, pentru desene pe asfalt venim altă dată, ca să le vadă și soarele. Iar desenele cu Chișinăul nostru drag, rămâne o temă pentru acasă”.   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s