La Biblioteca Ovidius” a avut loc întâlnirea elevilor de la Colegiul de Construcții, cei de la Colegiul Politehnic și studenților de la Facultatea Jurnalism, USM cu scriitoarea Claudia Partole, pentru a discuta romanul „Tötentanz sau Viața unei nopți”. Împreună cu autoarea au venit la întâlnire Vera Coțaga, de la Societatea culturală „Dacia” și Valentina Cuşnir, ex-deputata RM din partea PPCD, care activează în ultimul timp la Veneția și pe care Claudia Partole a prezentat-o drept „femeia de pe baricade”.
Scriitoarea a vorbit despre subiectul romanului, despre eroine, negative și pozitive, despre dragostea de viață, de copii, de locurile natale și omul drag. A povestit despre faptul cum a ajuns la un asemenea titlu. Fiind într-o deplasare în Germania, ea a auzit despre Dansul macabru al morții, numit Tötentanz. Cartea se citește într-o noapte, atât cât ţin frământările eroinei principale, rămasă singură cu defunctul.
Despre acest calvar al moldovencelor plecate la umilință peste hotare a povestit și dna Valentina Cușnir. Însă ex-deputata a vorbit mai mult despre calvarul nostru, întâmplat la 7 aprilie, când tinerii nostri au trecut prin „coridorul morții”. Fiind martoră a evenimentelor și ea s-a ales cu mâinile fracturate.
Apoi, dna Vera Coțaga a vorbit despre cele ce i s-au întâmplat ei în viață: dragoste neîmpărtășită, străinătatea, întâlnirea omului drag, activitatea Societății culturale „Dacia”, „Casa Mare” la Veneția. Participanții au pus prezetelor doamne multe întrebări. Iar autoarea a destăinuit că lucrează la un nou roman „Straniera acasă”.
„Este un roman mult mai greu de scris, probleme mult mai complicate de rezolvat. Responsabilitatea este mult mai mare”, a recunoscut Claudia Partole. După această discuţie cu autoarea romanului, toate exemplarele de carte ”Tötentanz sau Viața unei nopți” au fost abonate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s