La 9 iulie își sărbătoresc ziua de naștere Margareta Pâslaru, Angela Similea și Mirabela Dauer

Anii de comunism au născut legende grele. Printre victime s-a numărat și îndrăgita interpretă Margareta Pâslaru. Despre Margareta Pâslaru și familia ei au circulat două povești pe cât de șocante, pe atât de mediatizate în perioada comunistă. Prima dintre ele face referire la soțul artistei, Gheorghe Sencovici, cum că s-ar fi spânzurat în podul casei.
Cea de a doua se referă la fiica interpretei, Ana Maria. Istorioara a circulat în toată țara, din gură în gură, pe vremea „împușcatului” și a stârnit, după cum era de așteptat, foarte multe comentarii. Se spunea că Margareta Pâslaru și-ar fi dorit ca fata ei să îi moștenească culoarea ochilor. Dezamăgită că Ana Maria s-a născut cu altă culoare a ochilor, alta decât cea albastră, interpreta a dorit ca fiica ei să facă o operație, în urma căreia a rămas oarbă. Unii spun că cele două povești, pe cât de șocante, pe atât de aberante, au fost născocite de securitate, întrucât artista se pregătea să plece din țară.
De altfel, se tot vorbea de faptul că Margareta nu primea viză pentru a pleca din țară. Totuși, în anul 1983, ea și-a urmat soțul peste Ocean, unde avea să se stabilească definitiv.Margaretei nu i-a făcut plăcere niciodată să vorbească despre acest subiect, însă a confirmat că a auzit și ea balivernele care s-au născocit despre ea și familia sa, în regimul Ceaușescu.

Astăzi, fiica artistei, Ana Maria este și ea mamă a doi copii, Luca și Juan. Ana Maria a devenit consultant de strategie, lucrând pentru diferite corporații și firme. Deține o diplomă de master de la Wharton Business School – University of Pennsylvania (SUA).(Click, 9.12.2013)

Margareta Pâslaru astăzi împlinește 71 de ani. Tot astăzi sunt sărbătorite Angela Similea (69 ani) și Mirabela Dauer, născută Mirabela Scorțaru (68 ani). 


La mulți ani, îndrăgite artiste a neamului!!! 

Apropo! Despre alte interprete îndrăgite din România, citiți în revista „Click pentru femei”  abonată de Biblioteca „Ovidius”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s