Stimați colegi de breaslă veche și nobilă!
 

În  acest an, Ziua Bubliotecarului se sărbătorește în continuarea Sfintelor sărbători de Paști, când în inimile noastre se renaște speranța unei vieți pline de demnitate. Or, și bibliotecarul aduce la viață cărți, oameni, noi speranțe pentru o viață mai bună. Astăzi, biblioteca modernă nu se mărginește doar la împrumut de carte. Ea este și centru cultural (conferințe, expoziții, medalioane, serate etc.) și centru informațional și de cercetări științifice. ”Biblioteca este o ușă spre numeroase vieți”, afirma Sharon Creech. Contribuția bibliotecarului în societate este primordială, mult mai importantă ca cea a organelor de oprimare. Or un cetățean educat corect  nu va ajunge infractor. Educația n-o să-i permită. Alături de pedagogi, bibliotecarii pregătesc noile generații pentru viață. ,,Nici o sarcină nu are valoare și nu merită mai multă onoare, decât aceea pe care o îndeplinește în serviciul comunității sale un bibliotecar competent și serios”, spunea bibliotecarul și educatorul american, inventatorul Melvin Dewey.
Bibliotecarii merită să fie celebrați (dacă nu și remunerați pe potrivă), merită respectați pentru munca lor și străduințele intelectuale, depuse întru binele societății.
Nu întâmplător Ziua Bibliotecarilor și Ziua Mondială a Cărții a fost aleasă  pe 23 aprilie. În această zi s-a născut, acum 450 de ani, marele scriitor al omenirii William Shakespeare și tot la această dată, în 1616, a trecut în nemurire. 
Mulți ani prielnici, stimați bibliotecari, multe cărți în biblioteci și tot atâțea utilizatori.
 Colectivul Bibliotecii Ovidius

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s