La Filiala ”Ovidius”  s-a organizat Zi de informare pentru publicul larg. Agenda evenimentului a inclus prezentarea și promovarea structurii, serviciilor, colecțiilor, promovarea diverselor programe de lectură, proiecte, prezentarea celor mai bune practici, precum și rolul bibliotecii în societate. Activitatea a demarat cu o excursie prin toată biblioteca, începând cu Biroul de Înregistrare, unde li s-a lămurit noțiunea de cititor comun pentru Biblioteca Municipală ”B.P. Hasdeu”.
 În spațiile funcționale ale bibliotecii invitații au luat cunoștință despre colecțiile, serviciile specifice fiecării săli de lucru, precum și cu serviciile  care le oferă biblioteca. Natalia Ghimpu, șef oficiu, a ținut o lecție bibliografică cu tema Aparatul înformativ al cărții.  Conținutul lecției a cuprins  – Genuri de documente; Produse de informare moderne; Clasificarea documentelor în funcţie de suportul de înregistrare a informaţiei; Diversitatea documentelor; Clasificarea documentelor în funcţie de destinaţia funcţională; Identificarea (descrierea) bibliografică a documentelo;, Exemplu de descriere a diverselor feluri de documente (la autor, analitice, documente electronice etc); Aparate auxiliare (Cuprinsul sau Tabla de materie, Prefața, Comentariile de pe coperta a 2-a a cărții, Adnotările, index de nume, index de titluri, index geografic).
 La finele acestei lecții a fost prezentat programul  Trusa absolventului/liceanului/ studentului/masterandului; Mini cursuri oferite beneficiarilor despre activitatea complexă de informare, orientate pentru satisfacerea cerinţelor informaţionale pentru perioada de finalizare a studiilor medii, medii speciale, de licenţă şi masterat (elaborarea, prezentarea referatelor, tezelor de an, de licență, de master, proiectelor, prezentări în Power Point etc.). În calitate de grup țintă sunt – liceeni, studenţii ai ciclului licenţă, masterat, etc. Spaţiul organizării activităţilor – Filiala ”Ovidius”, cu termenii de realizare  martie – 30 iunie 2014.
  Ziua de Informare a continuat cu lecția publică ”Ziaristul în presa scrisă”. În calitate de formator a fost invitată Natalia Pâslaru, reporter la ziarul Univers Pedagogic Pro. Activitatea a finalizat cu întâlnirea lui Octavian Tâcu, doctor în istorie, menbru al Academiei de Șriințe din Moldova, politician și boxer profesionist. Putem să afirmăm că Ziua de informare a avut priză la public.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s