Dna director Liuba Ciobanu și Ion Borș au fost invitați de onoare la Masa rotundă ”Tinerii ca promotori ai valorilor culturii”, organizată de Biblioteca Centrală a Academiei de Științe ”Andrei Lupan” (director Ana Brăiescu). La această întrunire au mai participat: doctorul în filologie, Varvara Buzilă; regizorul-scenarist Mircea Bobână și invitata din Germania, operatorul de cinema Annegret Sacse; studenți și profesori ai Academiei. Au monitorizat lucrările doctorul conferențiar Rodica Ciobanu, doctorul habilitat, profesor Gheorghe Bobână și director BȘC ”A. Lupan”, Ana Brăiescu.
 Studenta Alina Cotruță, de la Univesitatea Academiei de Științe,  a prezentat  o comunirare despre cultura în capodoperele antice ale lui Publius Ovidius Naso. Iar conferențiara Mariana Cocieru a vorbit despre revitalizarea arhivelor de folclor prin digitizare și recondiționare.

Regizorul Mircea Bobână a vorbit despre coproducerea de filme de scurt metraj moldo-româno-germană. Iar operatorul  german Annegret Sacse a vorbit despre conlucrarea cu cineaștii moldoveni.
Eleva Liceului Academiei de Științe Dumitrița Brăiescu a prezentat rezultatele sondajulului  ”Atitudinea tinerilor vis-a-vis de teatru, prin prisma bibliotecii” realizat la Biblioteca Ovidius. Pe marginea acestor concluzii a fost rugată să-și expună părerea și doamna director Liuba Ciobanu, care a contribuit la realizarea acestui sondaj.
Iar doctorul în filologie Varvara Buzilă a trecut în revistă realizările noatre la UNESCO.
În holul bibliotecii academice a avut loc lansarea expoziției personale  de pictură  semnată de tânărul grafician și portretist Mihai Gâțu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s