La 17 decembrie Omul Cărții Eugenia David trece vama tărâmului Octogenarilor. Bănuim că vameșii o să întreprindă un control viguros, or stimata doamnă arată suspect de tânără, energică, activă pentru vârsta indicată în acte.
Născută la 17 decembrie 1933 la Fântâniţa, de prin părțile Drochiei, absolvește Facultatea de Filologie a Institutului Pedagogic „Ion Creangă” din Chișinău (1955). Între anii 1959-1973 activează în calitate de redactor și redactor-șef la editura de stat ”Cartea moldovenească”, apoi, până în 1989, este şef de secţie la revista literară „Nistru”. Colaborează fructuos cu studioul cinematografic ”Moldova-Film” în calitate de traducătoare a scenariilor pentru dublarea filmelor. A fost Consilier la Departamentul Edituri, Poligrafie şi Comerţul cu Cărţi. Este Membră a Uniunii Scriitorilor şi Uniunii Jurnaliştilor din Moldova.
Doamna David a citit atâtea pagini de carte, încât albul foilor s-a îmbibat în pletele ei. Acuma nu înțelegi, unde e cartea și unde este Eugenia David. Au ajuns indispensabile. Experimentata doamnă este un roman neterminat. Multe capitole urmează să fie scrise. 
Flori dalbe, doamnă Eugenia David, flori roditoare de măr!
Să trăiți, să-nfloriți!
Sănătate nouă pentru la anul și la mulți-mulți ani!!

Cu mult drag, colectivul Bibliotecii Publice ”Ovidius”

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s