În cadrul Decadei “Oraşul meu”, la Biblioteca “Ovidius” a avut loc prezentarea cărţii “Chişinăul în literatură”, o antologie a lucrărilor artistice dedicate municipiului, editată în 2011 de echipa Bibliotecii Municipale “B.P. Hasdeu”.
La manifestare a participat poetul şi folcloristul Ştefan Sofronovici. El a povestit elevilor claselor a XI-a de la Liceul “Mihai Viteazul” despre Chişinăul anilor 70 şi sfârşitul anilor 80. A citit versuri închinate oraşului Chişinău.
             Despre antologia prezentată au vorbit directorul Bibliotecii “Ovidius”, dna Liuba Ciobanu şi  colaboratorul Ion Borş. Domnişoara Aglaia Iepure a recitat fragmente din poeziile poeţilor, incluşi în această carte (I. Bolduma, E. Bucov, A. Burac, L. Butnaru, I. Căpiţă, N. Slutu-Soroceanu, Ş. Sofronovici, I. Ţurcanu, I. Vatamanu, L. Codreanca, N. Costenco, P. Cruceniuc, L. Damian, I. Proca, A. Roşca, M. Rusu). S-a mai vorbit  despre Chişinăul, văzut de eroul romanului lui Ion Borş “Păcatul”,  în perioada anului 1935 şi cel de după război. A fost prezentat ciclul  de articole din revista “Post Factum” (2004), scrise la rubrica “Străzi de azi şi de odinioară”, semnate de jurnalistul Ion Borş.  Sala a fost amenajată cu expoziţii de carte şi reviste şi o expunere mai amplă de imagini de epocă a bisericilor din Chişinău de la Muzeul de Istorie a orașului Chișinău.  
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s