Biblioteca „Ovidius” a găzduit întâlnirea scriitoarei Nina Slutu-Soroceanu cu elevii claselor a doua (diriginte, Natalia Rufanda) şi clasa a treia ( diriginte, Irina Barcari) de la Gimnaziul nr.53 din sectorul Centru al capitalei. 

Dialogul cu copiii a început de la noţiunea de „carte”. După ce scriitoarea le-a vorbit despre cărțile sale, despre o bibliotecă personală a fiecărui copil, elevii şi-au expus părerile, numind cartea „Inima si creierul omului”, „mama învățăturii, „cartea este scumpă ca fratele, sora si părinţii”, „cartea este o împărăţie de poveste” si multe alte noţiuni, care mai de care. Apoi, după ce Nina Slutu-Soroceanu le-a citit versurile sale, copiii au prezentat primele lor versificări. A urmat prezentarea carţilor „Am vorbit cu florile”, „Cum am trăit într-un măr”, „Împreună cu Binuţu”, „Castele până la stele”, „Moș Crăciun ne-a vizitat”, „Primii paşi” si altele. Scriitoarea le-a explicat cum se editează o carte la tipografie.
Ideea unei biblioteci personale le-a plăcut copiilor. Ei au plecat acasă cu câte o carte, semnată de scriitoarea Nina Slutu-Suruceanu.

 

      

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s