Natalia Ghimpu, 
Șef Oficiu 

Duminică 19 mai la Biblioteca „Ovidius” a avut loc Ora de Lectură cu genericul: Informaţia – element practic de strategie,consacrată Zilei Mondiale a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Scopul inaugurării acestei sărbători – Zilei Mondiale a Telecomunicaţiilor si Societăţii Informaţionale a fost necesitatea de a ridica nivelului de conştientizare a posibilităţilor pe care le poate aduce societăţii utilizarea tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor. Acest eveniment este marcat de Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (UIT), organizaţie ce reuneşte peste 198 de state. Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a fost oficializată în Moldova prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 558 din 30 aprilie 2008. Începând cu anul 1969 şi în fiecare an, la data de 17 mai marchează semnarea în 1865 a primei Convenţii Internaţionale a Telegrafului şi creării Asociaţiei Internaţionale a Telecomunicaţiilor. Asambleea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Conferinţa Plenipotenţiară a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT) au hotărât că din anul 2007, ziua de 17 mai să fie declarată Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

 

Cei prezenţi, care tind să deveniţi buni profesionişti, au fost informaţi despre Cultura informaţionalăbiblioteconomică – element indispensabil al societăţii informaţionale, care include şi Bibliotecile publice (Misiunea acestora: a asigura pentru întreaga populaţie a zonei respective nevoile de lectură şi studiu); Instituţii informaţionale specializate (Misiunea acestora: a acoperi necesităţile informaţional – documentare pentru un domeniu, ramură concretă); Centre de Informare şi Documentare:(CID ONU,Centru de Resurse Informaţionale a Ambasadei SUA la Chişinău,Centru de Informaţii Economice care se află în incinta Bibliotecii Municipale “B.P.Hasdeu”, Centru de Informare şi Documentare PNUD – Creat în anul 1994 care
selectează şi distribuie informaţii despre toate sferele de activitate ale ONU în Moldova etc). Sperăm că am contribuit la diseminarea Culturii informaţionale care este condiţia principală de edificare a societăţii informaţionale (vezi “Politica de edificare a soc. informaţionale în Republicii Moldova”, aprobată prin Htărârea nr. 632 din 8 iunie 2004 a Guvernului Republicii Moldova; Monitorul Oicial, 2004, nr 96-99, P. 42-47).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s