Harta sferică de Arturo Perez-Reverte
Harta sferică de Arturo Perez-Reverte este un roman al aventurii. Din prima şi până la ultima filă eşti prins în acţiune, viaţa fâlfâie printre paginile sale.  Aventuri care se desfăşoară pe mare şi pe uscat, în trecut şi în prezent. Cartea este presărată cu întâmplări pe mare, intrigi, aventurieri, căutători de comori şi relaţii cu persoane sus-puse din care se trag foloase.   
Totul începe de la un vechi atlas maritim expus la licitaţie care este câştigat de o muzeografă, Tanger, care se dovedeşte a fi o căutătoare de comori. Acesta şi fiind scopul pentru care a obţinut atlasul.
Marinarul, Coy, ancorat pe uscat,  este amuzant cu legile inventate de el ca LÎCPÎ: Legea Întâlnirilor Câtuşi de Puţin Întâmplătoare şi multe altele. Atracţia lui pentru Tanger, sfârşeşte în a fi prins în căutarea comorii navei Dei Gloria. De aici, autorul ne duce înapoi în timp, în anul 1767 când intrigile la curtea Spaniei erau în toi, iar iezuiţii nu doreau să-şi piardă influenţa. Lupta dintre Dei Gloria ce ducea comoara şi vasul corsarilor Chergui te ţine cu sufletul la gură. Chiar întreg romanul te cuprinde în lumea sa şi nu te lasă liber, până nu-i întorci ultima filă. Misterul comorii este dezvăluit treptat, făcând cartea mult mai palpitantă. Comoara veche de 250 de ani consta din smaralde „irişii Diavolului”, după cum sunt numiţi de autor. Sipetul preţios este scos din străfundurile mării, smaraldele văd lumina soarelei, dar Tanger se pierde. Jucând pe două fronturi, s-a ars, să te rupi în două nu ai cum…
Recomand această carte celor pasionaţi de romanul de aventură, în  special iubitorilor de peripeţii pe mare. Oricum toţi cititorii vor fi cuprinşi de mrejele lui, romanul fiind extrem de captivant.
                                                                          Cristina Ciobanu, studentă
Universitatea ASM
 
 

Un gând despre „Propunem, citim, discutăm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s