Astăzi e o zi frumoasa, însorita, şi pare că primăvara s-a îndurat de noi,  vrea să ne dezgheţe pământul şi să ne încălzească sufletele tuturor. Astăzi e o zi frumoasă dublu pentru bibliotecarii şi cititorii Bibliotecii “Ovidius”, deoarece în incinta bibliotecii a avut loc o întâlnire de suflet a scriitoarei Nina Slutu – Soroceanu cu copiii Gimnaziului nr. 53, care au venit sa afle mai mult despre creaţia Domniei sale.
     Activitatea a demarat cu un cuvânt de salut al directoarei bibliotecii Doamna Liuba Ciobanu. Ea a salutat cu multă afecţiune pe toţi cei prezenţi în sală şi le-a dorit sa nu piardă nici odată dragostea de a învăţa, de a cunoaşte.
          Nina Slutu-Soroceanu a pus începutul carierei sale poetice cu volumul  “Şapte poeţi tineri” în anul 1989. Pe parcurs a scris multe plachete cu versuri, majoritatea dedicate celor mici.
         Fiind inspirată de atmosfera ce domnea în sală şi soarele de afara, Nina Slutu a recitat versuri din cărţile sale pentru copii. Una din ele se numeşte “Am vorbit cu florile” este o poezie frumoasă despre primăvară, despre flori şi despre mamă. Florile prin candoarea lor ne trezesc sentimente alese. În poezia sa “Unde se întâlnesc copii” poeta ne sugerează că cel mai potrivit loc pentru întâlniri este biblioteca, deoarece biblioteca este un templu unde fiecare carte este o enigmă. Bibliotecilor Nina Slutu i-a consacrat deja patru poezii.
          Pe tot parcursul activităţii Nina Slutu-Soroceanu  a vorbit copiilor despre nişte lucruri simple la prima vedere dar extrem de importante. Dragoste faţă de patrie, faţă de părinţi, faţă de natura care ne înconjoara şi care trebuie să fie păstrată pentru următoarele generaţii. Ea le-a vorbit copiilor despre familia în care a crescut, fiind nouă copii la părinţi ei au învăţat multe unul de la altul. Şi acest fapt a impulsionat-o să scrie versuri pentru copii, pentru că ei au un simţ acut al curiozităţii şi totdeauna vor să înveţe mult. La finalul discuţiei scriitoarea a îndemnat pe copii prezenţi în sală să fie buni, iubitori de carte, să vină la biblioteca pentru a-şi îmbogăţi cunoştinţele şi a avea rezultate mari la şcoala, şi pentru viitor cine ştie poate devin şi ei scriitori. “Am făcut azi o gimnastică spirituală şi notez pe toţi prezenţi în sală cu nota zece”  a fost concluzia scriitoarei Nina Slutu-Soroceanu. 
            În speranţă că Binele nu poate fi învins cei prezenţi au plecat pentru a reveni din nou în lăcaşul unde trăiesc cărţile care  aşteaptă mereu cititor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s