TEMA: Biblioteca  ”Ovidius” informează, orientează, instruieşte

      Ieri, 26 noiembrie 2012, cu ocazia Zilei Mondiale a informaţiei la Biblioteca  „Ovidius” a fost organizată Ziua Bibliografiei. În cadrul acestei zile la bibliotecă s-au desfăşurat mai multe activităţi de promovare a colecţiilor şi serviciilor de referinţă tradiţionale şi moderne, care au avut drept scop instruirea şi perfecţionarea utilizatorilor în domeniul culturii bibliografice informaţionale.

       Prin activitățile desfășurate Filiala „Ovidius” şi-a propus formarea abilităţilor bibliografice ale utilizatorilor în procesul de căutare și orientare în torentul informațional, familiarizrea cititorilor cu noile intrări ale publicațiilor de referință și utilizarea lor.

 Astfel au fost organizate 6 activităţi  la care au participat 129 de elevi de la diferite gimnazii: nr. 7, nr. 41, nr. 53, școala  internat nr.5. Pe parcursul zilei au fost prezentate expozițiile de carte: Cercetarea bibliografică a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” și Biblioteca ”Ovidius” – parte din echipa Hasdeu” tuturor vizitatorilor bibliotecii.

     Participanţii la lecțiile bibliografice au aflat ce este bibliografia, cum să utilizeze ediţiile biobliografice  şi necesitatea lor. La o altă lecție bibliografică  elevii au fost familiarizaţi cu conţinutul şi varietatea informaţiei pe care o pot accesa prin intermediul blogului  bibliotecii, ce pot găsi pe  blogul filialei noastre.  După părerea elevilor cel mai mult în această zi le-a plăcut organizarea excursiilor prin bibliotecă şi familiarizarea lor cu resursele informaţionale (colecţii: cărţi, CD-uri, ediţii periodice, ediţii de referinţe, mape tematice).
     Elevii care au participat la Ziua Bibliografiei  au rămas satisfăcuţi, acumulând cunoştinţe noi despre sursele de referinţă din bibliotecă. Deosebit de  important pentru ei a fost să afle  că sursele bibliografice   de informare sunt de un mare ajutor  în pregătirea temelor pentru acasă.
 
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s