Chiar dacă astăzi, 8 octombrie, afară e un timp ploios şi răcoros, la Biblioteca Ovidius a fost o atmosferă de invidiat, caldă în suflet, sinceră în exprimare, plăcută şi nu lipsită de emoţii pozitive. Astăzi în incinta bibliotecii a avut loc întâlnirea  copiilor de la gimnaziul nr. 7 din capitală cu recent omagiatul, prozatorul, publicistul şi secretarul responsabil al revistei “Alunelul” – Victor Prohin. Pe 2 octombrie, scriitorul Victor Prohin a împlinit frumoasa vârstă de 70 de ani. Dumnealui a menţionat că este prima sa întâlnire cu cititorii de la marele eveniment. Elevii prezenţi la activitate  au venit cu un mesaj de felicitare şi cu buchete de flori pentru proaspătul omagiat. Prozatorul Victor Prohin în ultimii zece ani, lucrează la revista „Alunelul” şi contactează des cu cititorii acestei publicaţii, prin intermediul scrisorilor dar nu în ultimul rând şi în cadrul diverselor întâlniri pe care le are în biblioteci. Cu foarte multă dragoste şi sinceritate prozatorul le-a povestit copiilor despre copilăria sa şi despre toate năzbâtiile făcute cu prietenii săi.

Victor Prohin a prezentat cartea pentru copii “Dacă ar fi mânzul fotograf…”, le-a citit un fragment, a răspuns la întrebările copiilor. Apoi copii au fost rugaţi să numească ce scriitori pentru copii din Republica Moldova cunosc. Elevii au participat foarte activ, iar învingătorul a beneficiat de o carte a scriitorului cu autograf.
Întâlnirea cu scriitorul Victor Prohin le-a prilejuit elevilor clasei a 4-a „A”, Gimnaziul nr. 7, învăţătoare Ludmila Nasoila multă satisfacţie. Datorită acestei întâlniri copii au descoperit cine îl inspiră pe scriitor, ce-l motivează în creaţie, când s-a apucat să scrie pentru copii, de unde vine, când s-a născut, unde a studiat, care sunt cărţile preferate etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s