LANSARE DE CARTE
În cadrul programului „Lecturile verii” vă invităm joi, 14 iunie 2012, ora 10.00, în sala de referinţe a bibliotecii „Ovidius” la lansarea cărţii „Faţa soarelui: povestiri pentru copii” (Chişinău, 2012). Autoarea cărţii este cunoscuta interpretă Maria Mocanu.
Fişă informativă

Maria Mocanu de-a lungul carierei sale, a desfăşurat o activitate multiplă: pedagogică, ştiinţifică, artistică şi jurnalistică. A lucrat ca profesoară şcolară în satul Manta, raionul Cahul. În calitate de cercetătoare ştiinţifică, a efectuat expediţii folclorice în ţară şi în străinătate. A editat cărţile „Giurgiuleşti. Monografie etnofolclorică”, „Lin-pelin”, culegere de folclor, „Interviuri în do major”, „Colinde din sudul Basarabiei”. A fost realizatoare de emisiuni la mai multe posturi de radio şi televiziune.
Activitatea ei de bază însă o constituie cea de interpretă de muzică folk şi de muzică populară. A debutat cu muzică folk în 1980, la Radio Moldova. Este deţinătoarea Marelui Premiu la Festivalul Internaţional de muzică folk „Galbenă gutuie” (Chişinău, ediţia I, 1991), laureată a Concursului republican de romanţe „Crizantema de Argint” (2004). A mai luat premii şi la alte festivaluri din ţară şi de peste hotare. A înregistrat un album audio de muzică folk („Spune-mi ceva”) şi altul de colinde populare şi de autor („Sus, mai sus, pe lângă cer”), precum şi CD-urile „Ce să fac eu dorului?”, „Dorul de mine s-a prins” (muzică populară), „Vă colind Colindul Mare” (colinde), „Secunda care sunt eu” (muzică folk) ş.a.
În anul 2010, prin decret prezidenţial, Mariei Mocanu i-a fost conferit titlul onorific „Artistă a Poporului”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s