În acest an în cadrul programului de lectură copiilor le este propusă o carte foarte atractivă, a cărui autor este Ovidiu Creangă.

Fişă biografică: Ovidiu Creangă s-a născut la 14 februarie 1921 în satul Vărzăreşti, aflat la vre-o 60 km de Chişinău. Părinţii lui erau români care după reunirea Basarabiei cu România, după 27 martie 1918, au fost trimişi în Basarabia care ducea lipsă de funcţionari. Mai apoi s-au reîntors în România. A absolvit cu brio şcoala , urmând Politehnica, alegând profesia de chimist. Din cauza unor divergenţe cu oficialităţile a emigrat şi la vârsta de 62 de ani s-a stabilit cu traiul în Canada, peste doi ani reuşind să-şi deschidă o mică afacere de familie. Deşi securitatea i-a făcut mari greutăţi, le-a învins şi şi-a urmat cariera în mod strălucit şi cu succese care au făcut mare cinste neamului nostru. De la 80 de ani a început să scrie literatură, mici povestiri şi poveşti pentru copii, dar şi amintiri despre viaţa din România, fiind şi un activ corespondent al ziarelor şi revistelor de cultură din ţara natală, pentru care are o continuă dragoste neţărmurită.
Nu întâmplător în poveştile lui Ovidiu Creangă sălăşluieşte spiritul marelui humuleştean, scriitorului Ion Creangă, a cărui nume îl poartă cu mândrie. Şi în poveştile sale binele şi răul duc un război fără de odihnă.
Deci, invităm doritorii de a face cunoştinţă cu personaje „de pomină”, neobişnuite, de a afla şotii şi năstruşnicii – să intre în lumea fermecată a poveştilor lui Moş Barbălungă. Veţi avea ocazia de a afla multe lucruri interesante despre lumea de altădată, dar şi noutăţi din lumea nouă, unde-şi duce traiul de câteva decenii bune autorul împreună cu familia.
Cât este adevărat şi cât este fantezie în aceste poveşti vom decide împreună cu cititorii care vor participa la programul de lectură „Copiii Chişinăului citesc o carte”. Vă aşteptăm cu drag !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s