Tânăra generaţie trebuie să cunoască adevărul despre acest război sângeros. Prezentăm o altă carte dedicată acestui eveniment.Iovu T. Poduri de foc: Cronica în alb-negru a unui război / Tudor Iovu : text Ion Hadârcă. – Ch.: Arc, 2002. – 120 p.

Albumul cuprinde fotografii în alb-negru executate de corespondentul-fotograf Tudor Iovu, prezent pe linia întâi în războiul din Transnistria. Sânt imagini unicat, care fixează realist un tragic segment istoric, acuzând totodată pe iniţiatorii acestui măcel. .

Sunt prezentate fotografii-document care surprind chipuri şi destine prin care transpare realitatea cruntă a războiului şi a eroilor căzuţi în luptele de la Nistru, este un omagiu adus tuturor participanţilor la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova Despre acest război nedeclarat este poemul mut, în imagini alb-negre, culese atent de ochiul magic al cronicarului Tudor Iovu, corespondent-fotograf, voluntar pe linia întâi a frontului, publicat deseori pe prima pagină a ziarelor lumii. Tudor Iovu şi-a adunat cutremurătoarea sa epopee caleidoscopică muncind până la epuizare, veghind ore întregi în ploaie, soare sau ger, adeseori sub şuierul gloanţelor.

Originalitatea şi personalitatea imaginilor culese de autor vin de la personalitatea vizionară a celui ce s-a grăbit să le imortalizeze, ştiind că altul în locul lui nu o va mai face nicicând.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s