Tot mai des, în ultimele zile de iarnă sau început de primăvară (24 februarie – 9 martie), este sărbătorit pe meleagurile noastre Dragobetele, sărbătoarea populară a dragostei la români. Şi deoarece sentimentul de dragoste te îndeamnă deseori să-ţi aşterni pe hârtie sentimentele, Zina Izbaş, moderatoarea clubului „Tinere talente” de la filiala „Ovidius” a propus participanţilor să se întâlnească în ajunul acestei sărbători frumoase a tinerilor. Astfel s-a desfăşurat medalionul literar „Dragobete în ospeţie la tinere talente” la care au venit cu creaţii proprii elevi şi studenţi de la Colegiul de Construcţii din Chişinău, Colegiul Naţional de Comerţ, Liceul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Sentimentele tinerilor s-au reflectat din plin în versurile lor lirice, cu titluri semnificative: M-ai ţii minte, O frumoasă fată, Te iubesc, Apus de sentimente, În doi, E mult prea greu să-ţi vorbesc, Sub umbra unui felinar, Am plecat, O tânără iubire …
Poeta Zina Izbaş a apreciat efortul tinerilor de a-şi exterioriza sentimentele prin vers, i-a încurajat să nu piardă speranţa într-o dragoste eternă, fericită. Tinerii au menţionat aportul scriitorilor Grigore Vieru, Adrian Păunescu, Ianoş Ţurcanu în cântarea acestui sublim sentiment, recitând unele versuri din creaţiile lor. Toţi împreună au cântat melodia pe versurile lui Adrian Păunescu „Şi totuşi iubirea există…”
Margareta Cebotari a realizat o trecere în revistă a ediţiilor noi din colecţia bibliotecii reunite sub genericul „Iubirea ca un mod de viaţă”. Aceste cărţi îi pot ajuta pe tineri să afle istoria apariţiei şi dezvoltării acestui sentiment de-a lungul veacurilor, cum să cunoască psihologia emoţiilor şi a sentimentelor, care sunt cele şapte secrete ale iubirii, ce reprezintă primele sentimente de dragoste din punct de vedere al medicinii şi multe alte informaţii utile.
Elena Butucel, directorul bibliotecii, a ţinut să menţioneze că uşile acestui club literar de creaţie, care activează de mai mulţi ani cu succes la biblioteca „Ovidius” sunt deschise mereu pentru tinerele talente, pentru toţi iubitorii de poezie bună.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s