Iulia Ciornîi : Lectura — o sărbătoare pentru suflet

Impresii la o aniversare deosebită

Am o bucurie pe care aş dori să o fac cunoscută adepţilor cititului pasional – zilele acestea am sărbătorit a trei suta carte lecturată. Imediat ce mi-am notat-o în jurnalul de lectură, pe care îl duc de mai mulţi ani, m-am grăbit să mă felicit şi să meditez un pic asupra gustului ce mi-a rămas în suflet.

Dintre toate titlurile consemnate cu grijă nu ieşea nici unul în evidenţă, ceea ce mă încerca însă era o stare de beatitudine, asemeni celei avute atunci când revii acasă după o lungă absenţă sau treci din nou pe la locurile în care ai copilărit.

Asemeni unor fiinţe iubite, cărţile au avut diferite personalităţi şi diferite apucături, dar toate mi-au fost atât de dragi!

Pe unele le-aş reciti cît mai curând posibil, chiar dacă a doua lectură ar risca să mă dezamăgească un pic din cauza viziunilor mele schimbate odată cu trecerea anilor; altora, deşi mi-au satisfăcut pe deplin simţul estetic într-o anumită perioadă a vieţii mele, nici nu m-aş complica să la arunc vreo privire acum. Dar sunt pe deplin fericită că aceste cărţi au existat în biblioteci şi că m-au ajutat la timpul lor sa depăşesc o anumită stare, căci ele întotdeauna au constituit refugiul pe care mi-l puteam permite.

Tuturor le doresc să consemneze cât mai multe sărbători sufleteşti de ordin personal, fie ca e vorba despre o poezie născută dintr-o stare mai aparte, fie că e o piesă muzicală ca un strigăt interior, fie că sunt nişte trasări de penel pe o foaie albă care mai târziu s-au transformat într-o capodoperă proprie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s