Vernisaj de creaţii proprii „Frumos şi util”
Sub acest generic s-a desfăşurat vernisajul confecţiilor manuale pe care membrii clubului de creaţie „Miracol” de la biblioteca „Ovidius” le-au produs în anul acesta. Sub îndrumarea Ninei Bejan, cel mai activ voluntar al bibliotecii noastre, de acum de doi ani au loc de două ori pe lună şedinţe de creaţie a diverselor suvenire, obiecte decorative din mărgele, hârtie colorată şi alte materiale. Svetlana Melnic, învăţător-educator la şcoala internat din Ialoveni, împreună cu fiica ei Alexandrina au venit cu regularitate pentru a participa cu plăcere la şedinţele de creaţie de la biblioteca „Ovidius”. Participante active au fost şi două mămici. Doamnele Olga Constantinov şi Sava Larisa au hotărât, prin participarea la acest club, să le ajute pe fiice, Tatiana şi Daria, care sunt încă la o vârstă fragedă, 5 şi 7 ani, să înveţe prin muncă să făurească frumosul cu mâinile proprii. Activi şi creatori au fost mulţi membri ai clubului: Tatiana Borodatâi, Diana Ciobanu, Cristina Cebanu, Tatiana Arnăut, Elizaveta Ciubotaru, Ana-Maria Burlescu, verişoarele Cătălina şi Nicoleta Trohin.

Vernisajul „Frumos şi util” s-a încadrat armonios în şirul activităţilor socio-culturale şi informaţionale organizate în cadrul Săptămânii uşilor deschise. Membrii clubului au adus mulţumiri Ninei pentru răbdarea sa de a le transmite toate tainele şi abilităţile confecţionării unor obiecte admirabile. Biblioteca „Ovidius” a dat o apreciere înaltă muncii de voluntariat depusă de Nina Bejan şi a exprimat recunoştinţa oferindu-i un buchet de flori şi o carte în dar, deoarece ştim că este pasionată de lectură, fiind nominalizată deseori drept cel mai fidel cititor al bibliotecii.

În afară de suvenire, tinerele domniţe membre ale clubului, au avut marea satisfacţie de a-şi pregăti un set de bijuterii din mărgele – cercei, coliere, brăţări. Desigur, aceasta a fost o mare atracţie pentru ele. Dar acum se pot bucura din plin de faptul că ştiu cum să aducă o bucurie pentru prieteni, pot să le facă oricând un cadou cu o valoare de amintire sentimentală.
Expoziţia de obiecte decorative „Frumos şi util” va fi deschisă pe tot parcursul verii în sala de lectură a bibliotecii, pentru toţi doritorii de a o admira. Vă aşteptăm în vizită.

Margareta CEBOTARI, bibliotecar principal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s